Ko spoznamo velike, so na vrsti male tiskane črke. Brez njih abeceda pač ni popolna! Ker so male črke nekoliko težje, bodo sličice ob njih zagotovo pomagale k lažjemu pomnjenju. Izplača se. Ko spoznamo celotno abecedo z velikimi in malimi črkami, nobena knjiga ne bo mogla več skrivati svojih skrivnosti pred nami!

Tudi tokrat bodo morda nekatere črke in ustezne pobarvanke bolj pritegnile dečke in druge deklice. Toda čeprav bo nekomu bolj všeč pobarvati a in avtobus, drugemu črko j, ki jo spremlja ježek, in tretjemu v in voziček, so na koncu pomembne prav se črke. Tudi pobarvanke z malimi tiskanimi črkami smo sestavili v PDF knjižico, ki jo lahko prenesete na svoj računalnik in natisnete otrokom za vajo in v veselje.

Učenje abecede je najlažje s pomočjo povezovanja črk z besedami, ki jih otroci že poznajo. Za vsako črko smo izbrali besedo, ki se s to črko začne in seveda smo pazili, da so na voljo slovenske črke. Abecedo na naši spletni strani lahko uporabite zase in svoje otroke brez strahu, da bi s tem kršili avtorske pravice. Zabavajte se ob učenju!

avtobus c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{gallery}abeceda-male-001{/gallery}

Poglejte še  Abeceda, velike tiskane črke ...