Abeceda je prvi korak na poti v svet knjig. Vsaka črka posebej je zgodba zase in prav za vsako smo pripravili svojo sliko, saj vemo, da si s pomočjo slik vse, kar je novega, lažje zapomnimo. Verjamemo tudi, je vsako učenje lahko tudi zabavno. Bolj je zabavno, hitreje in bolje se bomo učili. Najprej so seveda na vrsti velike tiskane črke.

Fante bodo verjetno bolj navdušile črke A za avto, G za gusar in T za traktor, dekleta bodo morda bolj razveselili J in jabolko, M in metulj ali S in sonce, toda na koncu moramo vsi poznati vse črke. Zato smo ji zložili v PDF datoteko, ki jo lahko prenesete na svoj računalnik in natisnete kjerkoli in kadarkoli.

Naša abeceda je namreč tudi pobarvanka in za razliko od številnih drugih pobarvank, ki jih najdete na spletu, vsaki slovenski črki ustreza svoja slovenska beseda. Z barvanjem naših pobarvank za osebne potrebe ne boste kršili avtorskih avtorskih pravic, saj smo uporabili le slike, ki so v javni lasti ali smo jih izdelali sami. Uživajte torej v barvanju abecede!

 

a cbalon cc cirkus c

cebela c

deznik ce c

fant cg chruska c

injekcija cj jabolko ckitara c

lev cmetulj cnogavice c

opica cpetelin cr c

s csivanka ctraktor pobarvanka c

ura cvlak cz zebra c

zaba c

 

Poglejte še  Abeceda, male tiskane črke ...